Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Caroline van der Plas uitzinnig van vreugde na uitslag eerste exitpoll

Verkiezingen

15 mrt 2023, 21:33

Aanwezigen op de verkiezingsavond van de BoerBurgerBeweging (BBB) in het Overijsselse Bathmen barstten in luid gejuich uit nadat de partij in een exitpoll van Ipsos voor de NOS met negen zetels als grootste groepering in Noord-Holland naar voren was gekomen.

"Dit kan er weleens toe leiden dat je de grootste kan worden, de grootste van Nederland. Dit is echt niet normaal, dit had ik nooit verwacht", zei Caroline van der Plas tegen de aanwezige pers.

Na de bekendmaking van de uitslag van de exitpoll werd Van der Plas letterlijk omstuwd door camera's en journalisten. Kort voor de bekendmaking had ze gezegd dat acht tot tien zetels haalbaar moeten zijn in de Eerste Kamer. Ze zei een heel groot feest te verwachten. "Maar hoe groot dat feest gaat worden dat is de spanning die we nu hebben. We hoeven echt niet overal de grootste te worden, maar wel in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Brabant en Limburg. Dat zou ik heel mooi vinden."

Ze wees erop dat de aanwezigheid van BBB in zowel in de provincies als de Eerste Kamer belangrijk is en dat ze vertrouwen heeft in alle kandidaten die ze in het land hebben. "Zeker, anders hadden we ze niet aangenomen. We nemen geen mensen aan die we wantrouwen."

Bekijk hieronder de reactie van Van der Plas:

Van der Plas uitzinnig na eerste exitpoll
1:10
Van der Plas uitzinnig na eerste exitpoll

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.