Terug

Volg Hart van Nederland

Het KiesHart leidt tot honderdduizenden matches tussen kiezers en kandidaten

Verkiezingen

17 mrt 2023, 14:11

Het KiesHart was een groot succes. De kieshulp van Hart van Nederland werd in toaal door 318.207 mensen ingevuld.

Het KiesHart werd bedacht om de kloof tussen Nederland en de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen te verkleinen. Door de Die lijkt op mij-vragenlijst van de kieshulp in te vullen, kwam je niet uit bij een politieke partij, maar bij een persoon. Je werd bijvoorbeeld gematcht op persoonlijkheid, ideologische standpunten en de mate van vertrouwen in de overheid.

Zo ontdekte je welke drie kandidaat-politici het meest op jou lijken. De uitkomst was geen stemadvies, maar liet zien dat volksvertegenwoordigers los van hun politieke standpunten op ons lijken als mens.

En nu elkaar ontmoeten

Om te testen of de kieshulp daadwerkelijk de juiste mensen aan elkaar koppelde, regelde Hart van Nederland ontmoetingen tussen kiezers en de aan hun gekoppelde kandidaat-politici.

Machteld van Kooten werd erg verrast door de persoon waar ze aan gekoppeld werd. Dat was namelijk Ekrem Selimspahic, die verkiesbaar is voor DENK in de provincie Zuid-Holland.

"Ik dacht echt: huh? DENK?" vertelt ze in deze video:

Face to face met je match uit Het KiesHart: klikt het of niet?
2:33
Face to face met je match uit Het KiesHart: klikt het of niet?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.