Terug

Volg Hart van Nederland

Dierenarts is te duur, Hondenbescherming wil verandering

Beleid

25 juni 2024, 18:42

Huisdiereigenaren zijn vaker genoodzaakt de zorgen voor hun dier uit te stellen of te vermijden vanwege de hoge dierenartskosten. De Koninklijke Hondenbescherming biedt daarom een petitie aan de Tweede Kamer aan voor betaalbare dierenzorg, gesteund door 40.000 handtekeningen.

De petitie roept op tot het instellen van maximumprijzen en verlaging van het btw-tarief, en vraagt om maatregelen tegen de vercommercialisering van dierenzorg en om oplossingen voor het tekort aan dierenartsen.

Patricia kan dankzij Stichting Sterk voor Dieren de noodzakelijke medische zorg voor haar honden met ernstige gezondheidsproblemen betalen.

Huisdier lijdt ook onder crisis: door geldgebrek geen geld voor voer en dierenarts
1:38
Huisdier lijdt ook onder crisis: door geldgebrek geen geld voor voer en dierenarts

De KNMvD, de beroepsvereniging van dierenartsen, ziet ook dat er maatschappelijke onrust is over tarieven. Dierenartsen en assistenten krijgen hierdoor vaak te maken met boze of zelfs agressieve klanten aan de balie.

"Er zijn op dit moment geen cijfers over hoe tarieven zich de afgelopen jaren hebben ontwikkeld, vergeleken met de inflatie. Wij wachten daarom het onderzoek in opdracht van het ministerie van LNV af. Wel pleiten wij – net als De Hondenbescherming – al langer voor het verlagen van het btw-tarief op diergeneeskundige zorg naar 9 procent", meldt de vereniging in een reactie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.