Terug

Volg Hart van Nederland

Yesilgöz spreekt carnavalsburgemeesters over mogelijk scenario's

Yesilgöz spreekt carnavalsburgemeesters over mogelijk scenario's

Politiek

27 jan 2022, 10:36

Maandag, voorafgaand aan het overleg met voorzitters van de veiligheidsregio's, spreekt minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) met carnavalsburgemeesters over de vieringen die eind februari van start gaan.

Het is nu nog onduidelijk hoe het coronabeleid er rond carnaval zal uitzien, waardoor gevreesd wordt dat de regels per gemeente of per regio zullen verschillen. Yesilgöz wil daarom met de burgemeesters in gesprek over de "scenario's, hoe kunnen we ermee omgaan, hoe kunnen we elkaar helpen".

Uitbundig carnaval

Verscheidene burgemeesters hebben aangegeven uiteindelijk wel samen op te willen trekken, om een lappendeken van verschillende regels per regio te voorkomen. Ook omdat de kroegen straks onder voorwaarden weer open mogen, wordt het lastig toezicht te houden op de 1,5 meter afstand als er uitbundig carnaval wordt gevierd.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.