Terug

Volg Hart van Nederland

Wilders is wél enthousiast over X: 'Complimenten aan Elon Musk'

Politiek

9 jan 2024, 23:47

PVV-leider Geert Wilders heeft dinsdagavond op X Elon Musk gecomplimenteerd met zijn "leuke, vrije" berichtenplatform. "Stop met kritiek op X", schrijft Wilders. "X is vrijheid. X is interactie X is debat. X is plezier. Complimenten aan @elonmusk."

X krijgt de afgelopen veel aandacht, nadat KRO-NCRV had aangekondigd te stoppen met het medium. De aanleiding is de grote lading racistische berichten over omroepbaas Akwasi, omdat deze meedeed aan het goed bekeken programma De slimste mens. Veel media hebben aangegeven te overwegen KRO-NCRV te volgen, omdat X "nauwelijks meer constructief te noemen is".

De NOS stopt sowieso met oproepen via X om te reageren op programma's. RTL en Talpa zeggen later met een reactie te komen over het gebruik van het voormalige Twitter.

Overleg

Wilders overleg momenteel in Hilversum met VVD, NSC en BBB over het mogelijk vormen van een kabinet. Informatief Ronald Plasterk wil zoeken naar "een gezamenlijke basislijn voor het waarborgen van de grondwet, de grondrechten en de democratische rechtsstaat". Er zijn vooral zorgen over de plannen van de PVV die hier mogelijk mee in strijd zijn.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.