Terug

Volg Hart van Nederland

Wat Vindt Nederland: Moet gebarentaal een keuzevak worden?

Wat Vindt Nederland: Moet gebarentaal een keuzevak worden?

Politiek

15 mrt 2018, 23:11

Maak van gebarentaal een keuzevak op alle middelbare scholen! Deze oproep komt van professor Onno Crasborn, hoogleraar Nederlandse gebarentaal aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Volgens hem kan iedereen er wat aan hebben, dus niet alleen doven en slecht-horenden. Meer dan 1600 mensen deden mee aan ons onderzoek onder begeleiding van Maurice de Hond. Daaruit blijkt dat een grote meerderheid van 67 procent vindt dat horenden best wat meer moeite mogen doen om doven en slechthorenden bij de maatschappij te betrekken, bijvoorbeeld door gebarentaal te leren. Het voorstel om gebarentaal als keuzevak op middelbare scholen aan te bieden kan dan ook op grote steun rekenen: 63 procent vindt het een goed idee.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.