Terug

Volg Hart van Nederland

Voorburg protesteert tegen plannen trambaan: 'Het is verschrikkelijk'

Voorburg protesteert tegen plannen trambaan: 'Het is verschrikkelijk'

Politiek

30 mei 2023, 23:41

Op veel plekken in het land verdwijnen steeds meer bus- en tramhaltes en protesteren bewoners tegen het verval van het openbaar vervoer. In de gemeente Leidschendam-Voorburg gebeurt het tegenovergestelde. Omwonenden zijn er op zijn zachtst gezegd niet blij met de plannen voor een gloednieuwe trambaan en organiseren een protestmars.

De gemeente wil een drukke trambaan aanleggen, midden door een woonwijk in Voorburg. Het zou gaan om 16 trams per uur, die door de straat gaan rijden. Omwonenden zouden inspraak moeten hebben, maar die hebben ze niet gekregen. Daarom hebben zij dinsdagavond een protestmars met spandoeken georganiseerd, om hun ongenoegen te uiten.

"Ik weet niet of je hier straks nog lekker zit, 's middags met je boterhammetje. Ik lach erbij, maar het is eigenlijk verschrikkelijk", vertelt omwonende Niels Lutke Schipholt aan Hart van Nederland.

De wethouder heeft een voorstel gemaakt van waar de baan precies moet komen te lopen. Dinsdagavond kan de gemeenteraad met dit voorstel van de wethouder instemmen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.