Terug

Volg Hart van Nederland

Van der Plas: er is vooral vertrouwen nodig tussen 'de vier'

Politiek

5 dec 2023, 11:07

In een nieuw gesprek met verkenner Ronald Plasterk heeft BBB-partijleider Caroline van der Plas dinsdagmorgen benadrukt dat er "vooral vertrouwen moet komen tussen de vier". Zij doelt daarmee op de partijleiders van PVV, NSC, VVD en zichzelf. In het eerste gesprek met 'koppeltjes' is het daar met name over gegaan, zei Van der Plas na afloop van het drie kwartier durende gesprek.

"Je kunt 100.000 keer met elkaar praten, maar als er geen vertrouwen onderling is, dan werkt het gewoon niet." Ze denkt dat daar meer gesprekken voor nodig zijn, "en wat mij betreft het liefst met zijn vieren."

Van der Plas sprak dinsdag samen met PVV-leider Geert Wilders als eerste koppel met verkenner Ronald Plasterk.

Koppelgespreken 'goed idee'

Ook Wilders zei na afloop dat het vertrouwen in elkaar belangrijk is. De gesprekken met koppels noemt Wilders een "goed idee" van de verkenner. "Het gaat er tenslotte om, behalve de inhoud, die natuurlijk leidend is, dat je ook vertrouwen in elkaar moet hebben. En op deze manier kan dat alleen maar groeien."

Zowel Van der Plas als Wilders noemde het gesprek goed en positief.

Tweede ronde

Vorige week heeft Plasterk met alle partijleiders individuele gesprekken gevoerd, uitgezonderd die van DENK die niet wilde. Maandag gingen de partijleiders van PVV, NSC, VVD en BBB opnieuw een-op-een in gesprek met de verkenner. Daarna besloot Plasterk gesprekken in koppeltjes te voeren.

Later deze dinsdagmorgen gaan Wilders en VVD-leider Dilan Yesilgöz onder leiding van Plasterk met elkaar in gesprek. Het is nog niet bekend of ook Pieter Omtzigt (NSC) voor zo'n gesprek wordt uitgenodigd.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.