Terug

Volg Hart van Nederland

Van der Burg: Geen asielzoekers naar Lelystad Airport

Politiek

13 mei 2023, 14:22

Hoewel de verwachte grote vluchtelingenstroom nog op gang moet komen, is er voor de komende maanden nog niet geregeld hoe deze opgevangen moeten gaan worden. Een ding is wel duidelijk als het aan staatssecretaris Van der Burg ligt: Ter Apel zal ontzien worden. Maar op welke plek moeten asielzoekers dan worden ondergebracht? Dat zal in ieder geval niet in Lelystad gebeuren, laat de staatssecretaris weten aan Hart van Nederland.

Eerder zou Lelystad Airport nog als opvanglocatie voor asielzoekers in beeld zijn geweest, meldde de Telegraaf in januari. Woonminister De Jong en asielstaatssecretaris Van der Burg zijn samen op zoek naar de mogelijkheid om asielzoekers op te vangen in overheidsgebouwen. Volgens de krant zou ook Lelystad Airport daaronder vallen, maar dat ontkent Van der Burg nu. "Met Lelystad ben ik niks bezig."

Bekijk de gehele reactie van staatssecretaris Van der Burg:

Van der Burg: Geen asielzoekers naar Lelystad Airport
2:22
Van der Burg: Geen asielzoekers naar Lelystad Airport

Waar dan wel extra opvangplekken komen is niet duidelijk, maar zeker is dat Ter Apel in ieder geval niet op extra vluchtelingen hoeven te rekenen. "Als het weer mis gaat, moeten we zorgen dat het niet in Ter Apel is dat we mensen extra moeten opvangen, want die hebben hun portie wel gehad."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.