Terug

Volg Hart van Nederland

Tienduizenden Groningers krijgen aardbevingsschade alsnog vergoed: 5000 euro

Tienduizenden Groningers krijgen aardbevingsschade alsnog vergoed: 5000 euro

Politiek

6 sep 2022, 15:42

Tienduizenden Groningers komen alsnog in aanmerking voor een vergoeding van aardbevingsschade. Dat meldt het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG).

Mensen die in het verleden geen of een kleine vergoeding kregen, krijgen van IMG een eenmalige vaste vergoeding van 5000 euro aangeboden. In totaal schat het instituut hiervoor 100 miljoen euro meer kwijt te zijn dan de al vergoede honderden miljoenen voor fysieke schade.

De aanvullende compensatie moet in de tweede helft van 2023 aangeboden worden. Het IMG schat dat bewoners van ongeveer 40.000 adressen in aanmerking kunnen komen voor de compensatie. Zo wil het instituut de verschillen in schadeafhandelingen die in de loop der jaren zijn ontstaan verkleinen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.