Terug

Volg Hart van Nederland

Thierry Baudet brengt eigen rapmuziek uit: ‘Ik zeg wat ik wil als Baudet’

Thierry Baudet brengt eigen rapmuziek uit: ‘Ik zeg wat ik wil als Baudet’

Politiek

13 mrt 2023, 20:57

Het is verkiezingstijd en dat betekent dat politici alles uit de kast trekken om stemmen te winnen. De een gaat flyeren op de markt en de ander schuift herhaaldelijk aan bij talkshowtafels. Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zingt een tandje hoger en is achter zijn keyboard gekropen. Samen met rapper Skiezo heeft hij een heuse rap uitgebracht.

'Cancelcultuur' is de titel van het muzieknummer van de FvD-voorman. In het anderhalve minuut durende lied wordt er gerapt dat een hoop zaken in Nederland niet politiek correct zijn. Zo zou de regering onder leiding van Mark Rutte nooit zijn vertrouwd en maken feministen elke vrouw gek. "Ik zeg wat ik wil als Baudet", klinkt het herhaaldelijk. Skiezo rapt en Baudet zit swingend achter zijn keyboard.

Het lied inclusief videoclip is sinds maandagavond te zien op YouTube en TikTok. Binnen een uur is de video op het YouTube-account van rapper Skiezo ruim drie duizend keer bekeken. Hoewel mensen verbaasd zijn dat de rapper en de FvD-voorman samenwerken, zijn onder de video vooral veel lovende reacties te lezen. "Deze is legendarisch”, schrijft iemand. Maar ook: "Wat een held. Hiermee introduceer je hem (Baudet) bij meer gemeenschappen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.