Politiek
3 apr 2019, 18:32
Basisscholen die meedoen met een experiment voor flexibele schooltijden zijn teleurgesteld dat ze moeten stoppen. Ze moeten zich vanaf het jaar 2020/2021 houden aan de ‘normale’ schoolvakanties. In 2012 werd gestart met het experiment om te kijken wat de effecten waren op de schoolprestaties van de kinderen. Ze zouden bijvoorbeeld alle lessen in maar vier schooldagen kunnen plannen, of de zomervakantie verschuiven tot buiten het hoogseizoen. De scholen mochten zelf een werkbare vorm kiezen.
Maar op de meeste deelnemende scholen werd het onderwijs er niet beter op, schrijft Slob in een brief aan de Tweede Kamer. Hij verlengt het experiment daarom niet en wil ook de wet niet verruimen, ook al zijn de proefscholen daar niet blij mee. Zo vindt directrice Renate Klokman van La Res in Enschede het erg teleurstellend dat er op haar school weer normale schooltijden gaan gelden. Het komt voor de school onverwacht, want de inspectie was juist erg positief bij de laatste beoordeling.
In Apeldoorn is de teleurstelling ook erg groot door de stop van het experiment. Er zijn ouders die speciaal voor de Sterrenschool hebben gekozen vanwege de zelf in te plannen verlofdagen. Directeur Hans van der Most hoopt dat de school alsnog binnen de wet flexibel te kunnen blijven voor de leerlingen.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.