Terug

Volg Hart van Nederland

Steven van Weyenberg volgt Kaag op als demissionair minister

Steven van Weyenberg volgt Kaag op als demissionair minister

Politiek

10 jan 2024, 12:24

Staatssecretaris Steven van Weyenberg (D66) volgt partijgenoot Sigrid Kaag op als minister van Financiën, bevestigen ingewijden na een bericht van het AD.

Van Weyenberg is oud-Kamerlid en was jarenlang de financieel specialist van de D66-fractie. Hij is nu al demissionair bewindsman, omdat hij Gunay Uslu opvolgde als staatssecretaris van Cultuur en Media.

De voormalige Groningse gedeputeerde Fleur Gräper (D66) wordt nu de nieuwe staatssecretaris voor Cultuur en Media.

Sigrid Kaag zei over het einde van haar lijsttrekkerschap voor D66: 'Wilde het niet nogmaals vragen van gezin':

Speciaal VN-gezant

Kaag is begin deze week van start gegaan als speciaal VN-gezant die de hulp aan en opbouw van Gaza moet overzien. D66-leider Rob Jetten werd na haar vertrek vicepremier en nam ook tijdelijk haar taken als minister over, met behulp van staatssecretaris Marnix van Reij (ook Financiën).

Sigrid Kaag over einde lijsttrekkerschap: 'Wilde het niet nogmaals vragen van gezin'
2:24
Sigrid Kaag over einde lijsttrekkerschap: 'Wilde het niet nogmaals vragen van gezin'

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.