Terug

Volg Hart van Nederland

Sigrid Kaag wil einde aan 'glijdende schaal' van bedreigingen: 'Openbare klimaat in Nederland vergiftigd'

Politiek

26 mei 2023, 13:02

D66-leider en minister van Financiën Sigrid Kaag hoopt dat er een einde komt aan de "glijdende schaal" van bedreigingen en intimidatie van bijvoorbeeld politici en rechters. Volgens haar is het openbare klimaat in Nederland de afgelopen jaren vergiftigd.

Zij verwijst onder meer naar PVV-leider Geert Wilders, die al jarenlang de zwaarst mogelijke beveiliging krijgt. "Je kan verschillen van mening, maar hou het veilig en respectvol voor elkaar."

Dochters bang

De dochters van Kaag hebben in het programma College Tour, dat aanstaande zondag te zien is, gezegd dat zij liever willen dat hun moeder stopt met de politiek. Zij zijn bang dat Kaag anders eindigt zoals Els Borst, die tevens politiek leider van D66 was. Borst werd in 2014 vermoord in haar woning door een psychiatrische patiënt.

De emotionele oproep van de dochters van Sigrid Kaag is niet bij iedereen goed gevallen:

Discussie over emotionele oproep dochters Kaag: 'Drama wat niet op tv hoort'
1:37
Discussie over emotionele oproep dochters Kaag: 'Drama wat niet op tv hoort'

Volgens Kaag is het een "continue weging" of zij door wil met haar politieke carrière, maar is die zonder aanstaande verkiezingen nu niet aan de orde. Zij en haar gezin spreken er wel vaker over. "Ik ben niet van suiker, en ik voel een grote verantwoordelijkheid als minister en partijleider."

Kaag was zichtbaar geroerd toen zij de beelden van haar dochters zag en de boodschap overviel haar. "Ik had iets luchtigs verwacht. Iets over mijn aangebrande pannenkoeken bijvoorbeeld", grapt ze. Haar dochters hebben zoiets niet eerder tegen haar gezegd, ook niet toen zij onder zware beveiliging woonden in bijvoorbeeld Syrië, Libanon of Soedan.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.