Terug

Volg Hart van Nederland

Rutte na gesprek landbouwakkoord: 'Veel werk aan de winkel'

Politiek

18 mei 2023, 07:35

Premier Rutte is inmiddels vertrokken bij gesprekken over het landbouwakkoord, waarbij ook landbouwminister Adema en drie landbouwpartijen aanwezig zijn. In een kort statement bij zijn vertrek geeft hij aan dat er "nog veel werk aan de winkel is".

"Het zijn intensieve maar ook goede gesprekken", zegt hij. "Er is vreselijk hard gewerkt de afgelopen maanden en ook vannacht. Er is nog veel werk aan de winkel. We hebben vannacht afspraken gemaakt hoe we dat verder vorm gaan geven."

Over waarom de premier bij de gesprekken aanwezig was, vindt hij dat het niet te groot gemaakt moet worden. "Ik woon in Den Haag. Het had ook zonder mij gedaan kunnen worden."

Concept

Landbouwminister Piet Adema kondigde na afloop van het gesprek aan dat er vooruitgang is geboekt met betrekking tot het landbouwakkoord, "maar we zijn er nog niet". Er zijn nog enkele belangrijke punten waarover overeenstemming bereikt moet worden. Adema gaf aan dat er wel al een zodanig conceptakkoord ligt dat die nu naar het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) wordt gestuurd voor een grondige beoordeling.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.