Terug

Volg Hart van Nederland

Rutgers overweegt aangifte tegen FvD voor uploaden Lentekriebels-video, FvD ontkent aanpassing

Rutgers overweegt aangifte tegen FvD voor uploaden Lentekriebels-video, FvD ontkent aanpassing

Politiek

22 mrt 2023, 22:03

Kenniscentrum Rutgers overweegt om aangifte te doen tegen Forum voor Democratie omdat de partij hun verwijderde Lentekriebels-video online heeft gezet en zou hebben aangepast. Forum ontkent dat ze de video hebben aangepast.

Er is al dagen ophef om de nieuwe seksuele voorlichtingscampagne van het kenniscentrum. Vooral lessen over het eigen lichaam en de vraag "in hoeverre een jongen een meisje mag worden en andersom" maakten veel los.

Zo zegt ook moeder Kimberly dat ze niet wil dat haar kinderen het lespakket op school krijgen:

Marieke van der Plas, directeur van het centrum, liet dinsdag weten dat medewerkers bedreigd worden vanwege het nieuwe lespakket. "Collega's worden al dagen bedreigd, uitgescholden en voor van alles uitgemaakt."

Vieze sporen wissen

Rutgers had eerder deze week een video online staan ter promotie van de nieuwe voorlichtingscampagne. Daarin gingen ouders met hun jonge kinderen in gesprek over liefde en seksualiteit. Het kenniscentrum haalde die video offline omdat die door tegenstanders van de campagne gebruikt zou worden om misinformatie te verspreiden.

Maar Forum voor Democratie zette die video opnieuw online op hun eigen YouTube-kanaal. De video eindigt met een oproep om kinderen met rust te laten en de 'woke-indoctrinatie' te stoppen. Daar is het kenniscentrum niet blij mee, omdat de partij geen toestemming heeft van het centrum, of van de ouders in de video, om het te publiceren.

"Wij hebben niet geknipt of geplakt en verspreiden geen misinformatie", reageert Forum voor Democratie. "Het zijn gewoon beelden die zij zelf ook eerst gepost hadden, maar nu snel offline hebben gehaald."

"Het is overduidelijk dat de Rutgers Stichting zich betrapt voelt en dat ze alles probeert om haar vieze sporen te wissen. Wij achten het een kwestie van algemeen belang om publiek te maken met welk seksueel verwerpelijk materiaal van de Rutgers Stichting kinderen in het basisonderwijs worden geconfronteerd."

Alleen outro

Rutgers bevestigt dat Forum voor Democratie niks heeft aangepast in de video. "Hij is identiek aan ons filmpje. Ze hebben er zelf alleen een outro onder gezet", aldus een woordvoerder aan Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.