Terug

Volg Hart van Nederland

Rode Kruis: 'Nijpende situatie voor 20 miljoen mensen in Jemen door honger'

Politiek

25 nov 2018, 22:06

Het Rode Kruis in Nederland is een petitie begonnen om meer aandacht te vragen voor de schrijnende situatie voor meer dan 20 miljoen mensen in Jemen. In het Arabische land woedt al enkele jaren een burgeroorlog maar het afgelopen jaar is er een humanitaire ramp ontstaan waarbij tienduizenden kinderen en volwassenen om zijn gekomen door honger, oorlogsgeweld en ziektes. De cijfers zijn huiveringwekkend. In die drie jaar zijn al 85.000 kinderen omgekomen van de honger. Omdat Jemen sinds kort onbereikbaar is voor humanitaire hulp, dreigt er nu hongersnood voor bijna de hele bevolking. Jemen telt 27 miljoen inwoners en 18 miljoen mensen zijn door het gebrek aan voedsel in acuut gevaar. Al ruim 36.000 mensen hebben intussen de petitie ondertekend. Maar het Rode Kruis hoopt dat er uiteindelijk 50.0000 handtekening worden verzameld. Ook wordt er nog steeds geld ingezameld voor de hongersnood in Jemen. Dit jaar is er volgens Merlijn Stoffels van het Rode Kruis 344.000 euro gestort op giro 7244 voor Jemen. ''Dat is natuurlijk een mooi bedrag maar we hopen op meer.'' De demonstranten in Den Haag eisen dat het bloedbad in Jemen niet langer een 'vergeten oorlog' is, maar dat de Nederlandse regering zich inzet voor vrede en humanitaire hulp aan het land.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.