Terug

Volg Hart van Nederland

Reisorganisaties zijn het zat: 'Verre reizen moeten weer mogen, anders spannen we kort geding aan'

Reisorganisaties zijn het zat: 'Verre reizen moeten weer mogen, anders spannen we kort geding aan'

Politiek

11 sep 2021, 15:53

"We zijn ontzettend geduldig geweest, maar nu is de maat vol", zegt Joshua van Eijndhoven van Voja Travel. Samen met 29 andere kleine reisorganisaties trok hij vandaag aan de bel. Ze vinden het krom dat gevaccineerde Nederlanders wél door EU-landen mogen reizen, terwijl voor bijna alle landen daarbuiten nog code oranje geldt. Zelfs als het aantal corona-besmettingen daar beperkt is.

De organisaties geven de overheid daarom een ultimatum: als die regel op 25 september niet veranderd is, spannen ze een kort geding aan. Joshua baalt dat het zo ver moet komen. “Wij doen dit ook liever niet”, legt hij uit. “Maar dit is meten met twee maten. Alsof je vaccin binnen de EU beter werkt dan daarbuiten.”

Dat voor bijna alle landen buiten de EU een negatief reisadvies geldt, heeft grote gevolgen voor de reisbranche. Joshua vertelt: “Mijn organisatie biedt sinds kort wel weer reizen aan naar landen die code oranje hebben vanwege corona. Maar veel reizigers durven dat niet aan, onder meer omdat je reisverzekering dan niet geldt. En dat betekent dat de inkomsten teruglopen. Bij ons gaat het nog wel, omdat we ons meer zijn gaan richten op reizen binnen Europa. Maar veel collega’s hebben het moeilijk. En dat wordt nog lastiger als 1 oktober de coronasteun stopt. Er moet nu iets veranderen"

Op de oproep van de reisorganisaties is nog niet gereageerd vanuit Den Haag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.