Politiek
2 mei 2019, 22:11
Jongeren horen een dak boven hun hoofd te hebben, maar ruim 10.000 jongeren tussen de 18 en 27 jaar leven op straat. Zij moeten het doen zonder vaste woonplek en zijn gedwongen van plek naar plek te gaan of in de opvang verblijven. ''Ik at crackers met ketchup, had geen geld, geen eten, geen dak boven mijn hoofd'', zegt de 26-jarige Serena Groeneveld. ''Van mijn 18e tot 22ste dwarrelde ik wat rond. Sliep op de bank bij vrienden, ik had ooit een vriendinnen groep van 20 en heb er nu nog 5 over. Je leert je echte vrienden wel kennen.''
Duizenden jongeren op straat, dat kan zo niet meer, vindt de politiek. Daarom lanceerde Staatssecretaris Blokhuis in maart een actieplan om per 2021 alle jonge dak-/ en thuislozen van de straat te krijgen en de hulp te bieden die ze nodig hebben. Artikel gaat verder onder de video: ''De begeleiding mist, jongeren hebben meerdere problemen, ze lopen vast. Dan moeten ze sneller aan de bel trekken, daar gaat dit actieplan bij helpen'', zegt Hella Masuger, directeur van Stichting Zwerfjongeren Nederland. De staatssecretaris start de pilot voor de zomer in 12 gemeenten: Almere, Amsterdam, Alkmaar, Arnhem, Den Haag, Dordrecht, Enschede, Haarlem, Leiden, Purmerend, Rotterdam en Utrecht.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.