Terug

Volg Hart van Nederland

Pas op: gluten in glutenvrije chips

Pas op: gluten in glutenvrije chips

Politiek

7 feb 2018, 18:16

Door een foutje in een Belgische fabriek zijn er per ongeluk gluten terechtgekomen in zakken glutenvrije chips. Daarom worden duizenden zakken Corn Chips van de merken Amaizin en Trafo teruggeroepen en vernietigd. De merken worden verkocht in natuurvoedingswinkels. De chips zijn gemaakt van maïsmeel. Bij de fabriek was dat opgeslagen in een silo, maar daar was ook spelt in gekomen. Spelt bevat gluten. Dat werd pas ontdekt toen de zakken al waren geleverd aan importeurs en distributeurs. Hoe het kon gebeuren, is niet bekend.

Buikpijn en darmklachten

Mensen met een zware glutenallergie kunnen buikpijn en darmklachten, zoals diarree, krijgen als ze de gluten binnenkrijgen. Het is geen probleem voor mensen met een lichte gevoeligheid of mensen zonder glutenallergie, zeggen importeur DO-IT (Amaizin) en distributeur FZ Organic Food (Trafo). Het is niet bekend of de Belgische fabriek ook aan andere Nederlandse merken heeft geleverd. Consumenten kunnen de producten terugbrengen naar de winkel, ze krijgen dan hun geld terug. Foto: Pixabay

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.