Terug

Volg Hart van Nederland

Partij Haagse oud-wethouder De Mos wil dat minister ingrijpt

Politiek

11 mei 2023, 20:30

Haagse politieke partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil dat justitieminister Dilan Yeşilgöz ingrijpt en de corruptiezaak tegen oud-wethouder Richard de Mos stillegt. De Mos werd onlangs vrijgesproken, maar het Openbaar Ministerie is daartegen in beroep gegaan.

Samen met de Haagse PVV dient de partij donderdag een motie in tijdens een speciale vergadering van de gemeenteraad. In de motie staat dat de gemeenteraad wil dat de Haagse burgemeester Jan van Zanen er bij Yeşilgöz op aandringt om "gebruik te maken van haar aanwijzingsbevoegdheid" om het OM op te dragen te stoppen met de zaak tegen De Mos. In een tweede motie vragen Hart voor Den Haag/Groep de Mos en de PVV aan het OM om de zaak te sluiten.

Corruptiezaak

Hart voor Den Haag/Groep de Mos is de grootste partij in Den Haag en De Mos was van 2018 tot 2019 wethouder in de stad, net als partijgenoot Rachid Guernaoui. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen ervan bevriende ondernemers te hebben geholpen in ruil voor donaties aan de partij.

Eind 2019 werden hun kantoren en woningen doorzocht en werd de partij uit de coalitie gezet. Begin dit jaar werden De Mos en Guernaoui volledig vrijgesproken van betrokkenheid bij corruptie, net als alle andere verdachten.

Het Openbaar Ministerie gaat tegen deze uitspraak in beroep om te voorkomen dat de termijn daarvoor verloopt, maar het is nog niet bekend of de vrijspraken daadwerkelijk worden aangevochten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.