Terug

Volg Hart van Nederland

Overstap naar BBB is geen wraakactie naar CDA, zegt premierskandidaat Mona Keijzer

Politiek

1 sep 2023, 16:19

Het is geen wraakactie naar het CDA, haar overstap naar de BBB, zegt Mona Keijzer. De beoogde premierskandidaat voor de BBB heeft "maanden" nagedacht over of zij die rol zou accepteren, zegt ze na haar bekendmaking.

Pas begin vorige maand verliet Keijzer het CDA. Kort daarvoor was zij net weer teruggekeerd naar de politiek, na haar ontslag als staatssecretaris, om mee te schrijven aan het Europese verkiezingsprogramma van het CDA.

Zij zou bij de partij zijn vertrokken, omdat zij het niet eens was met een mogelijke voordracht van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls als partijleider. Maar daar was geen sprake van, en de reden deed dan ook wenkbrauwen fronzen bij de christendemocraten.

Water onder de brug

Over de reden van haar vertrek bij het CDA wil zij het niet meer hebben. "Dat doet er niet meer toe, het ligt achter mij, dat is water onder de brug."

Keijzer weerspreekt dat de overstap een mogelijke wraakactie is naar het CDA, bijvoorbeeld omdat zij bij die partij haar ambities niet volledig kon waarmaken. Meermaals probeerde ze partijleider te worden, haar laatste poging sneuvelde in 2021. "Nee, iedereen die mij een beetje kent weet dat ik dat niet in mij heb."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.