Terug

Volg Hart van Nederland

Opvallend: Sigrid Kaag pakt regeringsvliegtuig voor korte afstandsvlucht naar Luxemburg

Opvallend: Sigrid Kaag pakt regeringsvliegtuig voor korte afstandsvlucht naar Luxemburg

Politiek

20 juni 2021, 22:46

Het Nederlandse regeringsvliegtuig is gespot onderweg naar Luxemburg. Het lijkt erop dat minister Sigrid Kaag erin zit, die volgens de agenda van de Rijksoverheid maandag de Raad van Buitenlandse Zaken bijwoont in het ministaatje.

Ministers van Buitenlandse Zaken uit heel Europa komen maandag in Luxemburg bijeen voor overleg. Vliegtuigdeskundige Menno Swart spotte het Nederlandse regeringsvliegtuig zondagavond en deelde de foto op Twitter. "Korte vlucht: het regeringsvliegtuig is inmiddels geland in Luxemburg", schrijft hij. "Sigrid Kaag naar Raad Buitenlandse Zaken."

'4,5 keer de wereld rondgevlogen'

Het is opvallend dat minister Kaag uitgerekend met het vliegtuig de Raad van Buitenlandse Zaken bezoekt. D66 maakte zich namelijk vorig jaar hard om korte afstandsvluchten te verminderen.

Bij het NOS-verkiezingsdebat in februari trok PVV-leider Geert Wilders fel van leer over de vluchten van de D66-voorvrouw: "U bent in het afgelopen jaar 4,5 keer de wereld over gevlogen. Het zou me niet verbazen als Schiphol de Kaagbaan naar u vernoemd heeft."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.