Terug

Volg Hart van Nederland

Olcay Gulsen noemt onderzoek naar Arib 'karaktermoord': 'Ze is een gebroken vrouw'

Olcay Gulsen noemt onderzoek naar Arib 'karaktermoord': 'Ze is een gebroken vrouw'

Politiek

29 sep 2022, 23:09

Goede vriendin van oud-Kamervoorzitter Khadija Arib Olcay Gulsen schoof donderdagavond aan bij Khalid en Sophie om de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag aan haar adres te bespreken. "Ik vind het echt een vuil spel", laat Gulsen weten.

Olcay kent de voormalig Kamervoorzitter goed en weet daarom precies hoe haar vriendin er nu aan toe is. "Ze is echt een gebroken vrouw", vertelt ze. "Tot 24 uur geleden wist zij van niks en dit is achter haar rug om bekokstoofd. Ze is nergens bij betrokken en het is op collegiaal niveau niet eens met haar besproken en dit moet ze dan vernemen van de NRC. Dat is gewoon karaktermoord."

Vuil spel

De huidige Kamervoorzitter, Vera Bergkamp, gaf donderdag aan dat ze begrip heeft voor de woede van Arib, nadat is gelekt dat het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer onderzoekt of ze zich schuldig heeft gemaakt aan machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag. Arib zegt dat Bergkamp haar voor de bus heeft gegooid.

"Ik wist van niets", zei Arib eerder. "Ze heeft mij vaak genoeg in de zaal zien zitten en heeft niks gezegd! Ze had ook contact kunnen opnemen.” Bergkamp ontkent de aantijgingen van Arib, maar Olcay heeft geen goed woord over voor haar reactie. "En dat Bergkamp dan zegt dat ze het betreurt dat het gelekt is", zei ze geagiteerd. "Je betreurt het als je geen parkeerplek kan vinden, je betreurt het als je te laat bent ergens. Maar je betreurt het niet als je iemand zo kapot maakt."

Net als Arib vindt ze het ook kwalijk dat Bergkamp het niet tegen haar gezegd heeft. "Zonder dat je iemand belt. Het feit ook dat ze zelf heeft gebeld naar haar collega en die neemt dan niet op. Ik vind het echt een vuil spel."

Dit onderwerp komt onder andere aan bod in de nieuwste aflevering van de Hart van Nederland podcast TV-Talk. Die is vanaf morgenochtend (vrijdag) te beluisteren. Luister hieronder de meest recente aflevering terug:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.