Terug

Volg Hart van Nederland

Noodopvang voor maximaal 375 asielzoekers in 's-Gravendeel

Noodopvang voor maximaal 375 asielzoekers in 's-Gravendeel

Politiek

9 sep 2021, 10:42

In 's-Gravendeel (Zuid-Holland) komt een tijdelijke opvang voor asielzoekers, melden de gemeente Hoeksche Waard en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) donderdag. Op het terrein van het voormalige asielzoekerscentrum aan de Kilweg 41 is plaats voor maximaal 375 mensen.

"Mede door de ervaringen met het opvangen van vluchtelingen in het verleden, zowel in ’s-Gravendeel als in Oud-Beijerland, is het college bereid om hier onder voorwaarden medewerking aan te verlenen", aldus de gemeente, die zegt daarmee bij te dragen "aan het oplossen van een landelijk probleem".

Tijdelijke woonunits

Het COA verwacht dat de eerste mensen over enkele weken op de locatie terechtkunnen. Een precieze datum is nog niet bekend. De locatie, die eigendom is van het COA, wordt de komende weken geschikt gemaakt voor de opvang. Er worden onder meer "tijdelijke woonunits met basisvoorzieningen" geplaatst.

De opvang geldt voor zes maanden met de mogelijkheid om die periode met een half jaar te verlengen.

Heropening AZC

Ook heeft het COA aangegeven te willen praten over een mogelijke heropening van het AZC in de toekomst. De gemeente zegt hierover pas te willen praten "na een uitvoerige evaluatie van de eerste zes maanden noodopvang".

Het COA heeft te maken met een groot tekort aan opvanglocaties. Een groter aantal mensen dan normaal vraagt asiel aan, mede door de komst van evacués uit Afghanistan.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.