Terug

Volg Hart van Nederland

'Nieuwe minister van Landbouw maakt op eerste dag al uitglijder'

'Nieuwe minister van Landbouw maakt op eerste dag al uitglijder'

Politiek

4 okt 2022, 06:42

Gemengde reacties op het aantreden van de nieuwe minister van Landbouw Piet Adema. Farmers Defence Force heeft twijfels, omdat hij geen boerenachtergrond heeft en strafrechtadvocaat Job Knoester is bang dat hij op zijn eerste dag al een uitglijder heeft gemaakt.

Adema zei in zijn eerste interview dat hij het "als belangrijkste taak" ziet "om de boeren de ruimte te geven om weer te denken aan de toekomst." Adema wil met de boeren aan de slag, om te kijken of hij ze een toekomst kan bieden. "Een toekomst van rust, duidelijkheid en zekerheid."

Want, vindt de nieuwe minister, boeren zijn niet alleen het probleem. "Het stikstofprobleem gaat ons allemaal raken, als complete samenleving, niet alleen de boeren. Dus ik vind wel dat de focus wat te veel bij de boeren is gelegd."

'Kan beloftes misschien niet waarmaken' 

"Hij geeft hier een handreiking aan de boeren, voordat hij überhaupt weet wat hij kan doen. Dat is toch heel dom?", zegt Knoester aan tafel bij Vandaag Inside. Johan Derksen vult aan: "Dat rapport van Remkes kan hier haaks op staan, dat weten we niet." Knoester is het met hem eens. "Nee, precies, dat weten we niet. Dus hij maakt misschien nu al de eerste uitglijder."

Knoester zegt dat de nieuwe minister beter "even niets" had kunnen zeggen. "De schoonmaakkoning wordt nu onze minister van Landbouw, terwijl het land in brand staat om de landbouw en wat doen wij? Iemand naar voren schuiven en het eerste wat hij doet is eigenlijk beloftes maken die hij misschien niet kan waarmaken."

Derksen verdedigt de politicus nog: hij is toch eigenlijk maar een gewone man? Zijn hele reactie hoor je in de nieuwste aflevering van TV-TALK.

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.