Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland krijgt meer te zeggen in Europa: twee zetels erbij

Nederland krijgt meer te zeggen in Europa: twee zetels erbij

Politiek

26 juli 2023, 20:47

Zoals het er nu naar uitziet krijgt Nederland er na de Europese verkiezingen van volgend jaar twee zetels bij in Brussel. Daar zijn de EU-landen het nu over eens geworden. Ook anderen landen krijgen er zetels bij. Niet meer dan terecht, vindt Nederland, maar een groter Europa kost ook meer geld.

De Nederlandse bevolking is vorig jaar harder gegroeid dan die in andere landen. Daardoor is het aantal zetels dat we nu hebben in Europa niet meer in verhouding met het aantal mensen in ons land. Ook Spanje en Frankrijk krijgen er om die reden twee stoeltjes bij in het Europese parlement.

Onder meer België, Polen en Oostenrijk mogen na de verkiezingen één iemand extra naar Brussel sturen. Het totale aantal zetels in het Europese parlement groeit daarmee van 705 naar 720. Die uitbreiding wordt er nu snel doorheen gedrukt omdat er volgend jaar verkiezingen zijn in Europa.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.