Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland heeft weer eigen tanks nodig, vinden commandanten: 'Niets tegen bestand'

Politiek

13 mei 2023, 08:30

Nederlandse commandanten geven aan dat het hoog tijd is dat ons land zijn eigen tanks heeft, in plaats van te leunen op het geleende zwaar geschut van de Duitsers. Dat meldt de Telegraaf.

Tijdens de huidige internationale legeroefening op Sardinië, uitgevoerd door de 'flitsmacht' van de NAVO, blijkt de afhankelijkheid van Nederland van buitenlandse tanks. Deze oefening, genaamd 'Noble Jump', is ontworpen om de reactietijd en slagkracht van de NAVO te testen tegen mogelijke vijandelijke aanvallen in Europa. Maar wij stellen daar eigenlijk weinig voor.

"Er is geen alternatief. Niets is bestand tegen een linie tanks," zegt generaal Nico Tak. "Nederland moet gewoon tanks hebben."

Ons land stopte met het gebruik van eigen tanks in 2011 als onderdeel van een bezuinigingsronde, een beslissing die direct kritiek ontving vanuit het leger. Brigadegeneraal Timmermans vindt dan ook dat de huidige lease van Duitse tanks niet voldoende is: "We moeten ze dus zelf in de garage hebben staan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.