Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland en Australië in gesprek met Rusland over aansprakelijkheid vliegramp MH17

Nederland en Australië in gesprek met Rusland over aansprakelijkheid vliegramp MH17

Politiek

7 feb 2019, 18:49

Nederland en Australië gaan binnen een aantal weken praten met Rusland over de aansprakelijkheid voor het neerhalen van vlucht MH17. Een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt een bericht hierover van RTL Nieuws. "We zijn via diplomatieke kanalen in contact met Rusland over staatsaansprakelijkheid. We hebben er toenemend vertrouwen in dat we binnenkort met de Russen om tafel gaan", aldus het ministerie. Over de locatie of tijdstip van het overleg doet het departement geen melding. Lees ook: Nabestaanden MH17 klagen Rusland aan bij Europees Hof Beide landen stelden Rusland vorig jaar mei verantwoordelijk. Ze hoopten zo af te dwingen dat Rusland zou gaan meewerken aan het onderzoek. Dit traject staat los van het strafrechtelijk onderzoek en de mogelijke vervolging en berechting van de daders. Lees ook: Rusland: ‘Gesprek MH17 moet zich richten op schuld Oekraïne’ De Boeing van Malaysia Airlines werd op 17 juli 2014 boven oorlogsgebied in het oosten van Oekraïne neergeschoten. Dat gebeurde met een Buk-raket. De lanceerinstallatie was afkomstig van een Russische basis bij Koersk, heeft juridisch onderzoek uitgewezen. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2025 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.