Terug

Volg Hart van Nederland

Minister Yeşilgöz knipt haar af als steun aan Iraanse vrouwen

Politiek

7 okt 2022, 06:11

Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz heeft donderdagavond in de uitzending van Op1 de schaar in haar haar gezet. Ze deed dit als steunbetuiging aan vrouwen in Iran die demonstreren voor meer vrijheid. Ook presentatrice Fidan Ekiz en tafelgast Yesim Candan knipten een deel van hun haar af.

"Ik doe graag een lok mee", zei Yeşilgöz, terwijl ze de schaar opeiste van Ekiz. "De strijd hier is de zon op je huid mogen voelen, zelf mogen bepalen wie je wilt zijn, de wind door je haren voelen", aldus de minister.

Strenge kledingvoorschriften

In Iran wordt bijna dagelijks geprotesteerd na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini in een politiecel vorige maand. Amini was opgepakt door de religieuze politie omdat ze zich niet aan de strenge kledingvoorschriften zou hebben gehouden. Iraanse vrouwen verbranden uit protest hun hoofddoeken en knippen hun haren af. Om hun solidariteit te betuigen knippen vrouwen over de hele wereld demonstratief hun haar af.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.