Terug

Volg Hart van Nederland

Miljoenen extra om kwetsbare jongeren aan een baan te helpen

Miljoenen extra om kwetsbare jongeren aan een baan te helpen

Politiek

18 sep 2018, 08:20

Het kabinet trekt 25 miljoen euro uit voor het terugdringen van armoede en schulden bij jongeren. Ook komt er geld voor jobcoaches om jongeren met een handicap beter naar werk te begeleiden, meldt het AD. Het grootste deel, zo'n 17 miljoen, is bedoeld om jongeren in het praktijkonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs aan werk te helpen. Verder gaat 4 miljoen naar kinderen die in armoede leven. Ten slotte krijgen vrijwilligersorganisaties in de schulddienstverlening zoals SchuldHulpMaatje 4 miljoen extra subsidie.

Niet terug te vinden in Miljoenennota

Het extra geld is dinsdag niet terug te vinden in de Miljoenennota. De ChristenUnie heeft de steun gekregen van de andere regeringspartijen om het bij de Algemeen Politieke Beschouwingen te regelen. Lees ook: ‘Driekwart Nederlanders denkt er niet op vooruit te gaan’

Moeilijk aan een baan

Volgens Gert-Jan Segers van de ChristenUnie blijkt uit de begroting van 2019 dat alle inkomensgroepen erop vooruitgaan. "Maar tegelijkertijd weet ik dat er desondanks mensen in schulden zitten, nog steeds kinderen te maken hebben met armoede en kwetsbare jongeren moeilijk aan een baan komen." Voor die groep is volgens hem een extra inspanning nodig. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.