Terug

Volg Hart van Nederland

Meerdere meldingen van wangedrag door voorzitter Eerste Kamer Bruijn: 'Regelmatige uitbranders'

Meerdere meldingen van wangedrag door voorzitter Eerste Kamer Bruijn: 'Regelmatige uitbranders'

Politiek

14 juni 2023, 18:18

Er zijn meerdere meldingen gedaan over wangedrag door senaatsvoorzitter Jan Anthonie Bruijn, bevestigt een woordvoerder van de Eerste Kamer na berichtgeving door de NOS.

Enkele medewerkers zouden zich "onheus bejegend" hebben gevoeld, aldus de zegsman, zonder in te gaan op de aard van de beschuldigingen. De NOS spreekt van "regelmatige uitbranders." Medewerkers van de senaat zouden de stijl van Bruijn "autoritair" en "onaangenaam" noemen. Tegen Kamerleden zou Bruijn zich wel goed gedragen.

Volgens de NOS is Bruijn aangesproken door de griffier, de hoogste ambtenaar van de Eerste Kamer. Bruijn zou zijn geschrokken door de aantijgingen en beterschap hebben toegezegd.

Een woordvoerder van de VVD was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Door als voorzitter

Het nieuws is extra relevant omdat Bruijn eerder dit jaar heeft gezegd door te willen als voorzitter van de Eerste Kamer. Na de installatie van dinsdag is hij tijdelijke voorzitter van de senaat.

Korte tijd geleden kwam minister Dennis Wiersma (Onderwijs), partijgenoot van Bruijn, in de problemen vanwege zijn wangedrag naar ambtenaren:

Wiersma wil door na berichten over grensoverschrijdend gedrag
1:20
Wiersma wil door na berichten over grensoverschrijdend gedrag

Ook VVD-leider en premier Mark Rutte heeft zelf meermaals toegegeven weleens erg boos en driftig te kunnen worden. "Maar als het een keer gebeurt is het wel belangrijk dat je direct sorry zegt", zei hij vorig jaar tegen Beau-verslaggever Jaïr Ferwerda.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.