Terug

Volg Hart van Nederland

Boeren niet meer welkom: Malieveld voortaan verboden voor trekkers

Boeren niet meer welkom: Malieveld voortaan verboden voor trekkers

Politiek

23 okt 2019, 13:30

De gemeente Den Haag staat niet meer toe dat er trekkers en andere zware voertuigen op het Malieveld komen. De stad heeft dat besloten omdat er een parkeergarage onder het park  zit. Het dak daarvan mag niet te zwaar worden belast. Boeren reden tijdens het boerenprotest op 16 oktober massaal met trekkers en andere zware voertuigen het veld op. Lees ook: Malieveld aanzienlijk beschadigd door trekkers tijdens boerenprotest

Beschadigd

Daarnaast lieten de boeren het grasveld eerder al erg beschadigd achter. De boeren reden tijdens de grote protestactie met hun tractoren het Malieveld op. Het gras was volgens de beheerder op diverse plekken “compleet kapotgereden” en aan de randen van het terrein, tussen de bomen, hebben tractoren diepe bandensporen getrokken. Verder was ook de bodem aangedrukt door de zware voertuigen. Boeren wilden de schade die was ontstaan op het Malieveld in Den Haag zelf herstellen. Diverse loonbedrijven meldden zich om dat te regelen. "We gaan er alleen vanuit dat het vanwege de tijd van het jaar even zal duren voordat het veld weer ingezaaid mag worden," reageerde Sieta van Keimpema van de Farmers Defence Force toen. Lees ook: Boeren willen 'compleet kapotgereden' Malieveld zelf herstellen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.