Terug

Volg Hart van Nederland

Lijsttrekker Piratenpartij Amsterdam naakt op verkiezingsposter

Lijsttrekker Piratenpartij Amsterdam naakt op verkiezingsposter

Politiek

16 mrt 2018, 18:15

Amsterdammers kunnen sinds vrijdag zomaar oog in oog komen te staan met een blote man. De Piratenpartij heeft een paar honderd posters opgehangen met lijsttrekker Jelle de Graaf in adamskostuum. In zijn handen houdt hij een bordje met de tekst "Niets te verbergen". De reacties zijn volgens de fractie overwegend positief. "Mensen vergelijken onze poster met die van de PSP in de jaren zeventig. Daarop was een blote vrouw te zien en het woord Ontwapenend'', zegt een woordvoerder. "De PSP was tegen kernwapens. Onze vijanden van nu zijn net zo krachtig. De burger wordt steeds kwetsbaarder. Wij zijn voor radicale transparantie en dat komt op onze blootposter goed tot uiting.'' Bang voor een averechts effect is hij niet. "De poster zet mensen aan het denken en daarmee hebben we ons doel bereikt.'' De posters hangen tussen affiches van andere partijen, soms ook in de buurt van basisscholen. "Dat was niet per se onze bedoeling maar het is nu eenmaal zo.'' De partij doet woensdag in twee gemeenten aan de verkiezingen mee: Amsterdam en Utrecht. De Utrechtse lijsttrekker, Saskia Soller, gaat niet uit de kleren op de lokale poster. Die toont een getekende piratenvlag met de tekst Het gaat om jou! ANP Beeld: Piratenpartij

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.