Politiek
5 feb 2019, 17:06
Er komt geen nieuwe rekentoets op middelbare scholen. De Tweede Kamer heeft vandaag een voorstel van minister Slob hierover weggestemd. De minister wilde de toets invoeren om het rekenniveau van scholieren op te krikken, maar vrijwel geen enkele andere partij voelde hier iets voor. De landelijke rekentoets, die vijf jaar geleden werd ingevoerd, zou uiteindelijk mede bepalen of een leerling zou slagen of zakken. Maar de 'afrekentoets', zoals hij al gauw door het leven ging, werd na felle kritiek door het huidige kabinet geschrapt.
In Bunschoten gaan basisschoolkinderen op een alternatieve manier de rekensommen te lijf. Op initiatief van dartfanaat Danny de Graaf zijn alle basisscholen van Bunschoten uitgenodigd om in het plaatselijke dartcentrum hun hoofdrekenlessen te optimaliseren. Op die manier leren de kinderen niet alleen darten, maar ook op topsnelheid leren optellen en aftrekken. Tot grote tevredenheid van zowel de kinderen als de leraar. En hoewel de ouderwetse methode nog niet heeft afgedaan, zeggen veel kinderen dat ze nu wel sneller kunnen hoofdrekenen. Lees ook: Ouders strijden tegen verplichte rekentoets De rekenvaardigheid wordt in de toekomst onderwezen en getoetst bij andere vakken, waaronder wiskunde. Slob wil een tijdelijke toets, om de periode tussen de oude situatie en de nieuwe te overbruggen. Hij wilde het opstellen ervan wel aan iedere school zelf overlaten. Maar zelfs binnen de regeringscoalitie kreeg de minister hier niet de handen voor op elkaar.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.