Terug

Volg Hart van Nederland

Hoge Veluwe mag wolven in park niet vangen of doden

Politiek

23 nov 2022, 12:40

De directie van Het Nationale Park De Hoge Veluwe mag de roedel wolven die in het park leeft niet vangen of doden.

De directie vroeg daar bij de provincie Gelderland toestemming voor, omdat de wolven volgens de directie alle moeflons doden die in het park leven. Sinds de wolf zich in het park vestigde zou de kudde moeflons gehalveerd zijn, volgens de parkdirectie.

Beschermde wilde dieren

Gelderland geeft geen toestemming voor het vangen of doden van de roofdieren, omdat wolven beschermde wilde dieren zijn. De parkdirectie moet een andere oplossing vinden, stelt de provincie. De parkdirectie heeft alle hekken rondom het park afgesloten toen er voor het eerst wolven op de Veluwe opdoken, om de roofdieren buiten het park te houden. Die hekken zijn nog steeds op slot, maar de wolf heeft het nationale park toch bereikt.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien in Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.