Terug

Volg Hart van Nederland

'Herten horen op dierenweides': verzet tegen verbod van hertenkampen groeit

'Herten horen op dierenweides': verzet tegen verbod van hertenkampen groeit

Politiek

2 juni 2023, 19:29

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar er is een kans dat de herten verdwijnen van dierenweides. Vanaf 1 januari 2024 komt er een verbod op hertenkampen. Vlak voor het VVD-congres blijkt dat meer dan 180 leden van die partij zich verzetten tegen het aanstaande verbod op hertenkampen.

Het kabinet wil per 1 januari 2024 een lijst gaan handhaven van zo'n dertig hobby- en huisdieren die in gevangenschap mogen worden gehouden. De herten staan niet op die lijst.

Het wordt een hele lege dierenweide voor Jan Willem van Holland, de beheer van de dierenweide in het Utrechtse Julianapark. Jan Willem snapt er dan ook helemaal niks van:

Geen herten meer op dierenweides of bij kinderboerderijen?
1:55
Geen herten meer op dierenweides of bij kinderboerderijen?

Lokale bestuurders van de VVD zijn van mening dat hertenkampen behouden moeten blijven omdat ze een belangrijke rol spelen in het plezier van kinderen, volwassenen en ouderen. Ze stellen een motie voor tijdens het VVD-congres om het verbod tegen te houden.

Volgens VVD-raadslid in Dordrecht Alexander Kuhlmann is het bizar dat er straks wel kamelen, alpaca's en waterbuffels mogen worden gehouden, maar geen herten. Samen met andere VVD'ers heeft Kuhlman een motie opgesteld die meteen tientallen steunbetuigingen kreeg. Deze motie wordt morgen tijdens het partijcongres in Apeldoorn in stemming gebracht.

Een vuist

Om een vuist te kunnen maken tegen het aanstaande verbod hebben de hertenkampen zich verenigd. Iedereen die meer informatie wil kan terecht op hun net opgezette website hertenkampen.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.