Terug

Volg Hart van Nederland

Gündoğan emotioneel na kort geding: 'Ik ben ook een moeder, what the fuck heb ik gedaan dan?'

Gündoğan emotioneel na kort geding: 'Ik ben ook een moeder, what the fuck heb ik gedaan dan?'

Politiek

1 mrt 2022, 19:28

Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan heeft dinsdagavond met trillende stem een betoog gehouden na het kort geding dat zij had aangespannen tegen de fractie Volt. De politica werd zaterdag uit die partij gezet, omdat zij zich schuldig zou hebben gemaakt aan (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. "Hoe moet mijn kind van nu vijf jaar oud straks in de media dit soort dingen lezen?", steekt een emotionele Gündoğan van wal.

De beschuldigingen aan het adres van de politica hebben haar veel pijn gedaan. Via het kort geding hoopt ze dan ook op naamzuivering. Met name met het oog op de toekomst van haar vijfjarige dochter. "Ik ben ook een moeder. Ik kon het oudergesprek niet beginnen zonder dat ik de juffrouw beloofde naar eer en geweten dat ik dit soort dingen niet doe. Nog meer dan mijn politieke carrière, is dát wat me raakt", zegt de zichtbaar geraakte Gündoğan.

'What the fuck heb ik gedaan dan?'

In totaal zijn er dertien verschillende meldingen bij Volt binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag van Gündoğan. Die zouden volgens de partij gaan over "handtastelijkheden, ongewenste seksuele avances, intimidatie en misbruik van positie."

Het zijn aantijgingen waar de vrouw zich vrijwel niet in herkent. "Bij seksueel grensoverschrijdend gedrag denk je aan een vrouw die foto's van haar flamoes maakt en rondstuurt?! Hoe ranzig is dit? Vijf dagen lang heb ik me gewoon echt afgevraagd: what the fuck heb ik gedaan dan?"

Ondanks dat Gündoğan de meeste aantijgingen dus met klem ontkent, erkent ze wel dat ze soms wat directief kan zijn. "Als mensen deadlines niet halen, heb ik wellicht wel eens gefoeterd in campagnestress. Dat zal niemand verbazen."

Overigens besloot de rechter dinsdag dat de uitspraak in het kort geding pas plaats zal vinden op woensdag 9 maart.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.