Terug

Volg Hart van Nederland

Grote conferentie aidsbestrijding in RAI

Politiek

23 juli 2018, 18:11

In Amsterdam begint maandag AIDS2018, de 22ste internationale conferentie over aids. Wetenschappers, beleidsmakers, politici en ook oud-president van de VS Bill Clinton, prins Harry, prinses Mabel en songfestivalwinnares Conchita Wurst worden verwacht op de omvangrijke bijeenkomst. Clinton komt vanwege zijn liefdadigheidsorganisatie Clinton Foundation. Harry, de hertog van Sussex, is aanwezig als vertegenwoordiger van zijn eigen stichting Sentebale, die zich al meer dan tien jaar inzet voor kansarme kinderen met hiv in Afrika. Prinses Mabel arriveert naar verwachting als deelneemster aan een mars van activisten tegen hiv, de Towards ZERO Together AIDS-walk. Ook is er woensdag een fakkeloptocht door de hoofdstad om de aandacht te vestigen op mensen met hiv: Positive Flame. Fakkeldragers zijn patiënten van allerlei leeftijden plus verschillende kopstukken. Donderdag is er verder een sponsorfietstocht om geld te vergaren voor kinderen en aanstaande moeders met hiv en fietsen voor hulpverleners in Zimbabwe. Het thema van AIDS2018 is 'Breaking Barriers, Building Bridges'.

Tentoonstelling

In het kader van de conferentie is er in de beurs van Berlage een tentoonstelling met portretten van mensen met HIV uit de hele wereld. De tentoonstelling is gemaakt door twee mannen die AIDS overleefden: Erwin Kokkelkorn en z'n man Bert Oele. In 1991, toen er nog nauwelijks medicatie was, kregen ze te horen dat ze HIV hadden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.