Terug

Volg Hart van Nederland

GroenLinks-jongeren vinden zichzelf te wit met te veel 'Hollandse' namen

GroenLinks-jongeren vinden zichzelf te wit met te veel 'Hollandse' namen

Politiek

31 okt 2022, 21:18

De jongerentak van GroenLinks vindt zichzelf 'niet zo divers' en brengt daarom een speciale commissie in het leven om onderzoek te doen. Daaruit moet blijken waarom Dwars, zoals de jongerengroep zichzelf noemt, voornamelijk uit witte mensen bestaat. Dat schrijft De Telegraaf op basis van een uitgestuurde nieuwsbrief van Dwars. De nog te benoemen commissie moet zich richten op de vraag waarom de GroenLinks-jongeren niet divers genoeg zijn en vooral ook uitzoeken wat eraan te doen is. "Het gaat hierbij om diversiteit in de breedste zin van het woord", zo is te lezen in de nieuwsbrief.

'Hollandse' namen

Ook wordt er in de nieuwsbrief gesproken over 'Hollandse' namen als het aankomt op het bestuur van Dwars, dat momenteel acht personen telt. Zeven van hen zijn blank en zes van de acht zijn vrouw. Volgens Iris Vergeer, de voorzitter van Dwars, wil de jongerentank van de politieke partij "ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt bij de vereniging".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.