Terug

Volg Hart van Nederland

Frans van Drimmelen legt werk neer na #MeToo-onthulling: 'Ik heb domme dingen gedaan'

Politiek

20 apr 2022, 18:27

De in opspraak geraakte D66-strateeg Frans van Drimmelen legt zijn werk neer bij het zijn adviesbureau. Dat bevestigt een woordvoerder van Dröge en Van Drimmelen woensdag na berichtgeving hierover door het AD. Ook heeft hij zijn partijlidmaarschap opgezegd.

Van Drimmelen ligt sinds afgelopen weekend onder vuur na de onthulling door de Volkskrant dat hij jarenlang grensoverschrijdend gedrag zou hebben gepleegd richting een D66-medewerkster. De strateeg zou haar hebben gestalkt, bedreigd en gechanteerd. Die conclusie zou staan in een vertrouwelijk deel van een onderzoeksrapport van bureau BING.

Buitenechtelijke relatie

In een schriftelijke verklaring aan het AD erkent Van Drimmelen nu dat hij in het verleden "domme dingen" heeft gedaan. Een van die dingen was naar eigen zeggen het aangaan van een buitenechtelijke relatie met een D66-medewerkster. Die affaire duurde volgens hem anderhalf jaar en strandde in de zomer van 2015.

Na het beëindigen van de relatie zou Van Drimmelen meerdere keren hebben geprobeerd contact te krijgen met zijn ex-vriendin. Daarbij zou hij "te lang, te hardnekkig en soms bijzonder onaardig" hebben gehandeld. "Ik heb daarbij soms ook dingen gezegd waarvan ik besef dat ze dreigend zijn overgekomen."

Dit terwijl de vrouw aangaf geen contact met hem te willen. Van Drimmelen verklaart het stalkgedrag met dat hij "verliefd, verbouwereerd, boos en heel ongelukkig met de situatie" was. Hij zegt "enorm spijt" te hebben van zijn daden en erkent dat hij "onvoldoende rekening" heeft gehouden met de gevoelens van zijn ex-vriendin.

'Hetze in de media'

Van Drimmelen benadrukt tegelijkertijd in de schriftelijke verklaring "met klem" dat hij zich nooit schuldig heeft gemaakt aan machtsmisbruik of seksuele intimidatie. In de media zou volgens hem een "hetze" zijn ontstaan en er zouden "enorm veel onwaarheden" over hem "geschreven en gezegd" zijn.

Hierdoor voelt D66-strateeg zich naar eigen zeggen nu genoodzaakt om te stoppen bij zijn adviesbureau Dröge en Van Drimmelen en uit de partij te stappen. "Ik trek me volledig terug uit het openbare leven en zal later aan een nieuwe toekomst werken", valt tot slot te lezen in zijn statement.

Opgestapt of weggestuurd?

D66-partijvoorzitter Victor Everhardt laat aan Hart van Nederland weten dat het niet de keuze van Van Drimmelen zelf was om weg te gaan. "Het landelijk bestuur heeft Frans van Drimmelen met klem gevraagd zijn lidmaatschap op te zeggen. Dat heeft hij gedaan. Hij kan ook in de toekomst geen lid meer worden van D66. Ook is hem te verstaan gegeven dat zijn aanwezigheid op partijbijeenkomsten niet langer gewenst is."

Bovenstaande video was eerder te zien bij HLF8

Foto: Dröge en Van Drimmelen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.