Politiek
8 juni 2017, 09:53
De Belastingdienst zag in 2016 een enorme toename van het aantal kinderen dat naar een buitenschoolse opvang (BSO) ging. Dit aantal steeg van 764.000 kinderen in 2015 naar 823.000 een jaar later. Zo blijkt donderdag uit cijfers van het CBS. Toch zijn de BSO's zelf niet blij met de forse toename, zo schijft het AD na een gesprek met Saskia Speelman van de Brancheorganisatie Kinderopvang. "De nieuwe cijfers zijn geen reden om optimistisch te zijn."
'De intenties zijn goed, maar we maken ons hele grote zorgen' Vanaf 1 januari is er een nieuwe wet waarbij er een pedagogisch medewerker aanwezig met zijn voor iedere drie baby's. Dit was vroeger per vier baby's. Verder is er minder flexibiliteit in personeel mogelijk nu er nog maar maximaal twee vaste gezichten voor een groep mogen staan in plaats van drie. Dit kost de opvang veel extra geld, geld dat er vaak niet is. "De intenties van de wet zijn goed, maar de veranderingen zorgen voor enorme extra kosten’ die de meeste bedrijven zullen moeten doorberekenen aan de ouders", aldus Saskia in de krant. Door de hogere kosten is ze bang dat ouders hun kinderen weer van de opvang zullen halen. "Een opvang die de voorbije crisis net heeft overleefd, kan daardoor nu alsnog omvallen. Wij maken ons hele grote zorgen." Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft laten weten de situatie nauwlettend in de gaten te houden. Hij zegt in te grijpen als dat nodig blijkt.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.