Terug

Volg Hart van Nederland

Burgemeester Laren legt drankgebruik aan banden na gewelddadige caféruzie

Politiek

9 dec 2019, 22:48

Burgemeester Nanning Mol van Laren neemt meerdere maatregelen na de gewelddadige caféruzie waar een schot werd gelost. Een van de vechtersbazen raakte hierbij gewond. Nadat de politie was afgekomen op de melding van de vechtpartij, werden meerdere agenten door de ruziemakers belaagd. Ook werd er met glas gegooid.

Veel drank bij ijsbaan

De problemen in Laren zouden te maken hebben met grootschalige inname van drank bij de tijdelijke ijsbaan in het dorp. Bezoekers gieten zich vol en veroorzaken vervolgens bij de horeca in de buurt overlast. Dit was ook zondagavond het geval. De gemeentebestuurder wil dat er geen sterke drank meer wordt geschonken op de ijsbaan. Na 19.00 uur wordt er helemaal geen alcohol meer geschonken. Daarnaast komt er beveiliging in de avonduren. Lees ook: Politie schiet verdachte neer na uit de hand gelopen caféruzie in Laren

'Geweldsexplosie'

"Er is een buitengewoon stevige geweldsexplosie geweest op het terras van het Bonte Paard. Dat pik ik niet", zegt Mol tegen Hart van Nederland. Tijdens de vechtpartij bij het café in Laren raakte een agent gewond. Twee verdachten, waaronder de neergeschoten vechtersbaas, werd aangehouden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.