Terug

Volg Hart van Nederland

Dochters Sigrid Kaag doen emotionele oproep: 'Het is mooi geweest, mam'

Politiek

25 mei 2023, 19:24

De dochters van Sigrid Kaag willen dat ze stopt als leider van D66. Deze emotionele oproep doen de twee volwassen dochters in het tv-programma College Tour. Dat meldt de Volkskrant. ‘Ik maak mij zorgen dat mijn moeder eindigt zoals Els Borst’, zegt Kaags oudste dochter Janna naar aanleiding van meerdere bedreigingen.

Door de aangrijpende oproep, die middels een videoboodschap wordt getoond in het programma, is Kaag zichtbaar geëmotioneerd: "Ja, ik ben er een beetje stil van. Het zijn mijn kinderen", zegt ze vlak voordat ze de tranen uit haar ogen veegt. Beide dochters zijn bang dat hun moeder het slachtoffer zal worden van een politieke moord. "Het hoeft maar één keer mis te gaan", zegt Janna in het filmpje.

Premier

Ze willen dan ook dat Kaag stopt met haar huidige werk. "Het is niet om onaardig te zijn of zo, maar ik wil eigenlijk dat mijn moeder een andere baan vindt. Gewoon internationaal", geeft Janna aan. Of haar moeder hier gehoor aan gaat geven, is nog niet duidelijk. "Ik ga hier niet mijn vertrekt aankondigen", zegt ze volgens de krant. Maar op de vraag of ze nog premier wil worden, wil ze geen antwoord geven.

In een uitgebreid interview met Shownieuws blikte Kaag eerder dit jaar terug op het veelbewogen jaar 2022. Een jaar waarin zij en haar familie steeds vaker beveiliging nodig hadden, en waarin politiek Den Haag het moest opnemen tegen crisis na crisis:

Tooske spreekt openhartige Sigrid Kaag over veelbewogen jaar
10:21
Tooske spreekt openhartige Sigrid Kaag over veelbewogen jaar

Het tv-programma College Tour wordt zondag om 20.20 uur uitgezonden op NPO 2.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Shownieuws.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.