Terug

Volg Hart van Nederland

Dilan Yeşilgöz nieuwe lijsttrekker VVD, geen andere kandidaten

Dilan Yeşilgöz nieuwe lijsttrekker VVD, geen andere kandidaten

Politiek

14 aug 2023, 09:42

Dilan Yeşilgöz wordt zoals verwacht de nieuwe lijsttrekker van de VVD, meldt de partij op de website. De demissionair justitieminister is vorige maand door de VVD naar voren geschoven als voorkeurskandidaat.

Tegenkandidaten konden zich tot zondag melden. Dat is niet gebeurd en daarom staat nu vast dat Yeşilgöz de lijst aanvoert bij de Kamerverkiezingen in november.

Dilan Yesilgöz wil nieuwe leider worden van VVD én nieuwe premier
1:25
Dilan Yesilgöz wil nieuwe leider worden van VVD én nieuwe premier

Afgemeld

"Met elkaar en met onze ideeën voor Nederland, gaan we er alles aan doen om bij deze verkiezingen de grootste partij te worden", zegt Yeşilgöz in een reactie.

Eerder leek het erop dat Yeşilgöz wel een tegenkandidaat zou krijgen, toen voormalig Kamerlid André Bosman zich meldde als kandidaat. Maar hij trok zich later terug omdat het hem niet goed leek voor de partij om het aan te laten komen op een lijsttrekkersverkiezing.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.