Terug

Volg Hart van Nederland

Caroline van der Plas gaat Kamervragen stellen over wolf na aanval in Drenthe

Caroline van der Plas gaat Kamervragen stellen over wolf na aanval in Drenthe

Politiek

9 juli 2023, 17:00

"Wij hebben er talloze keren voor gewaarschuwd: dit gaat een keer mis. En vanochtend is het misgegaan", aldus Caroline van der Plas (BBB) over de schapenhouder die in het Drentse dorp Wapse is gebeten door een wolf. De politie heeft het dier doodgeschoten. Naar aanleiding daarvan gaat Van der Plas Kamervragen stellen over de wolf, meldt zij op Twitter.

De politie schoot zondagochtend in het Drentse dorp Wapse een wolf dood na een melding van een aanval. Caroline van der Plas van de BoerenBurgerBeweging is gefrustreerd over het incident.

De wolf laat zich steeds vaker zien in Nederland. Niet iedereen is het blij met die opkomst. Zo legde boer Nick onlangs een stel doodgebeten schapen langs de weg, uit protest:

BBB waarschuwt

Volgens Van der Plas waarschuwt de BBB al langere tijd voor het feit dat de wolf mensen zou gaan aanvallen. "Er werd steeds gezegd dat dat niet ging gebeuren."

Kamervragen

De partijleider van de BBB laat weten dat haar partij onmiddellijk Kamervragen gaat stellen. "Het debat wat ik al had aangevraagd, ga ik vragen om zo snel mogelijk naar voren te halen. Want hier moet iets aan gebeuren."

Van der Plas wenst daarnaast ook veel beterschap aan de boer in Drenthe.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.