Terug

Volg Hart van Nederland

Avondklok tijdens jaarwisseling? 'Die is helemaal lastig te handhaven'

Avondklok tijdens jaarwisseling? 'Die is helemaal lastig te handhaven'

Politiek

21 dec 2020, 20:14

Burgemeesters in het Veiligheidsberaad willen geen avondklok. "Die is helemaal lastig te handhaven, want iedereen die een stap buiten de deur zet zou je in principe moeten aanhouden", zegt Pieter Broertjes van Hilversum voorafgaand aan de vergadering van de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's. Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven noemt een avondklok het uiterste middel. "En als we het gaan doen, dan alleen integraal en niet lokaal of regionaal." Jan van Zanen van Den Haag zegt geen avondklok te overwegen. "Ik hoop dat mensen verstandig zijn en zich inhouden. Denk om de gezondheid van anderen." Volgens minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) ligt een avondklok nog niet op tafel. Lees ook: Vier grote steden organiseren vuurwerk-inleveracties wegens verbod

Politieacties rond jaarwisseling

Ook maken de burgemeesters zich geen zorgen over mogelijke politieacties met de jaarwisseling. "Ik hoop dat het verstand zal zegevieren", aldus Jorritsma. "Een betere cao is prima, maar nu even geen acties. Onze grootste zorgpunt is dat het met oud en nieuw rustig blijft", stelt Jack Mikkers van Den Bosch. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.