Politiek
18 nov 2018, 08:46
In totaal 88.500 mensen staan op een wachtlijst voor hulp bij psychische problemen. Dat blijkt uit onderzoek van NOS op 3. Vooral voor de basiszorg bij psychische problemen staan er veel mensen in de wachtrij: 27.550. Voor persoonlijkheidsstoornissen en stoornissen in het autismespectrum wachten mensen het langst, soms tot 8 maanden. Dat is bijna drie keer zolang als eigenlijk mag, aldus de NOS. Lees ook: Kabinet en gezondheidszorg bundelen krachten voor minder regeldruk
Wat volgens het onderzoek vooral opvalt in alle cijfers is dat de 'gemiddelde wachttijd', die vaak wordt aangehaald door zorginstellingen, eigenlijk heel weinig zegt. Mensen die hulp zoeken voor een autisme-stoornis wachten 'gemiddeld' 19 weken. Maar dat verschilt in de praktijk nogal per regio. In Utrecht is het 35 weken, in Amstelland en de Meerlanden blijft het bij 8 weken, aldus de NOS.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.