Terug

Volg Hart van Nederland

Zaandam draait straatnaamswijziging straat terug, Piccolo wordt toch weer Hobo

Politiek

30 mei 2019, 12:38

Zaandam krijgt toch weer een straat met de naam Hobo. De straatnaam was eerder veranderd in Piccolo omdat een aantal bewoners vond dat de straatnaam Hobo te veel op het woord homo leek. De gemeente ging aanvankelijk akkoord met de naamswijziging. Maar later veranderde de gemeente van standpunt, mede omdat over de naamsverandering ophef was ontstaan. Zaanstad is een zogenoemde regenbooggemeente en "wil niet vereenzelvigd worden met homofobe gedachten", zo luidt het. Het college van burgemeesters en wethouders heeft laten uitzoeken of de nieuwe verandering juridisch mogelijk is. Het mag als de onderbouwing juist en volledig is en wordt voldaan aan de beginselen van behoorlijk bestuur. Bewoners van de straat zullen door de gemeente worden gecompenseerd voor de eventuele kosten die zij moeten maken naar aanleiding van deze straatnaamwijziging, aldus de gemeente.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.