Terug

Volg Hart van Nederland

Wilders wraakt gerechtshof omdat proces doorgaat

112

17 mei 2018, 15:59

PVV-voorman Geert Wilders heeft het gerechtshof gewraakt nadat zijn verzoeken voor uitstel werden afgewezen. Wilders wilde nader onderzoek laten uitvoeren om zich naar behoren te kunnen verdedigen in het hoger beroep van zijn zaak rond de 'minder-Marokkanen'-uitspraak. Het gerechtshof bepaalde eerder op donderdag dat de rechtszaak gewoon doorgaat. Volgens het hof was tijdens de inhoudelijke behandeling genoeg ruimte voor de verzoeken van Wilders en zijn advocaat en is er geen noodzaak voor nader onderzoek. Voor het hoger beroep zijn elf zittingsdagen uitgetrokken. Lees ook: Hart Update: Wilders wil rechtszaak uitstellen De wrakingskamer van het gerechtshof doet vrijdagmiddag om 16.00 uur uitspraak over het wrakingsverzoek van Geert Wilders. De PVV-leider had het hof donderdag gewraakt omdat hij vooringenomenheid van de rechters vreesde.

Lees ook: Wilders wil cartoonwedstrijd in Tweede Kamer

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.